Voorkom geluidsoverlast thuis!

Een modern interieur.
Televisie programma’s staan bol van inspirerende beelden. Je hoeft maar een tijdschrift open te slaan en men verteld je wat de beste inrichting voor jouw jaren 30 woning is. Ook als je jouw woning wil verkopen dan komen de makelaar en zijn stylist je wel vertellen wat een courant interieur is.
Sinds de jaren 80 gaan we voor wit en lichte tinten. Op dit moment zijn harde gietvloeren (vaak met betonlook) in de mode. Soms hangen we nog gordijnen op, maar steeds vaker worden die vervangen door shutters. En de plafonds zijn bij voorkeur de mooie oude houten balken, die strak in de lak gezet zijn.
Maar … harde laminaten, houten, pvc- of gietvloeren reflecteren het geluid van een schuivende stoel, of een pratende huisgenoot.
Dit geldt ook voor mooie glad gestucte wanden en plafonds.
galm in huis is een bron van geluidsoverlast en ergernis.
Geluid:
Hoe stiller de omgeving hoe groter de overlast. Dit klinkt logisch, maar als je er mee te maken krijgt is het één groot drama. Als je minden in een grote stad woont, dan is de hinder veel kleiner dan als je op een afgelegen stuk grond woont..
Stel, je woon prachtig in het buitengebied, achteraf. Je hebt jouw huis mooi, modern en strak ingericht. ’s Nachts kun je iedere speld horen vallen. dan kan het voorkomen dat je niet kunt slapen van de warmtepomp in de tuin. of het geruis van de lucht door de ventilatiekanalen. Door de stilte buiten en de harde, geluid weerkaatsende, afwerkingsmaterialen lig je wakker. Nacht op nacht op nacht. Uiteindelijk kan dit een negatief effect op je gezondheid hebben.
Oplossing:
Gelukkig zijn er steeds meer middelen om het geluid in huis te beheersen. Het bouwbesluit geeft al richtlijnen voor het maximale geluid dat installaties mogen maken. Helaas gelden deze regels nog niet voor warmtepompen in de tuin. Deze mogen op de erfgrens een maximaal geluid van 40dB maken. Maar deze regels gelden pas voor warmtepompen die geplaatst worden vanaf juli 2020. Op deze site vind je hier oplossingen voor.
Binnen zijn er ander oplossingen. Oplossingen die de uitstraling van jouw interieur geen geweld aan hoeven te doen.
Akoestische panelen:
Akoestische panelen kunnen bijdragen aan het verminderen van galm in huis. Hierdoor zal geluid minder hinderlijk worden dan het voorheen was. De panelen zijn voorzien van historische afbeeldingen (in sommige gevallen kun je eigen foto’s erop laten printen) en hebben een extra dempende laag.
De getoonde akoestische panelen worden gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. De toplaag wordt geprint op een geluid doorlatende laag. Op deze wijze kan de geluiddempende laag nog beter zijn werk doen.
– Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie
– Voor een gepersonaliseerd en functioneel interieur
– Voorzien van eenvoudig te monteren frame
– Akoestisch materiaal van gerecyclede spijkerbroeken